Recensies

“Ik ervaar mijn zangles als zeer plezierig. Arco is een gedreven leraar en weet zijn enthousiasme op mij over te brengen, waardoor ik nog meer gemotiveerd raak. Elke les is weer anders en geeft mij inspiratie om door te gaan!”

Piet van den Berg, Roelofarendsveen

“Zangles bij Arco is een aanrader. Hij neemt je volstrekt serieus, sluit aan bij waar je zit en leert je zingen met plezier en vertrouwen. Zonder dat het er duimendik bovenop ligt, sleutelt hij aan je zangtechniek en verstaat hij de kunst om echt uit je te halen wat er in zit: hij laat je zingen!”

Anne-Marie van Briemen, Boskoop
“Vijftig jaar geleden voor het laatst klassiek zangles gehad, maar wel altijd en nog steeds in een koor gezongen. Ik hoorde Arco zingen en dacht: “Zo’n talent woont nu gewoon bij ons in Noordwijkerhout om de hoek. Die kan mij wel wat leren, want ik ben nooit te oud om te leren”. Nou, dat blijkt helemaal waar. Hij luistert feilloos, vindt de goede aanknopingspunten, kan die glashelder bespreekbaar maken en is ook een echte (zang)pedagoog: “Ik hoor wat er nog verborgen zit, maar dat gaat aan het licht komen”. Ik  heb door zijn lessen grotere sprongen gemaakt, dan ik zelf voor mogelijk had gehouden. En ik zing nu soms ook solo met orgel- of pianobegeleiding.”  
 
Siebren Miedema, Noordwijkerhout

“Arco zoekt creatief en volhardend naar een op mij toegesneden methodiek die me helpt om de eigen onvolkomenheden bij het zingen te begrijpen en te verbeteren!”

Rik Radstake, Rotterdam

“Met liefde voor het vak, kennis van zaken, geduld en humor weet Arco mij telkens te motiveren en op het juiste spoor te houden. Het helpt mij enorm dat hij een zanger is die met beide benen in de zangpraktijk staat. Niet in de laatste plaats is Arco een warm mens met het hart op de juiste plaats.”

Ard Verkerke, Gouda
“Ik heb nu sinds een jaar zangles van Arco en dat bevalt me enorm goed. Hij is duidelijk in zijn aanwijzingen, heeft veel geduld en geeft me het gevoel dat ik ook echt kan zingen. Ik merk ook dat mijn stem meer aankan dan een jaar geleden. Iedere keer als ik bij hem wegga, voel ik me blij en enorm gemotiveerd om thuis verder te gaan met studeren. Dus: ben je op zoek naar een goede zangleraar? Ga naar Arco Mandemaker!”
 
Petra van Noord, Sassenheim

“Om in Corona-tijd toch te kunnen blijven zingen ben ik zangles gaan nemen bij Arco Mandemaker. Hoewel ik al aardig op leeftijd ben, 74 jaar, en ook al jaren ervaring heb met het zingen in een koor, weet ik nu pas echt wat zingen is. Al heel snel heb ik geleerd mijn ademhaling te beheersen en mijn stem veel beter te gebruiken, waardoor deze veel voller en krachtiger klinkt. Op een prettige manier vindt Arco een goede balans tussen het kritisch zijn op de dingen die fout gaan, en het stimuleren wat er goed gaat. Hierdoor heb ik ook vertrouwen gekregen om de enkele keer dat het momenteel kan, ook in kleine bezetting te zingen.”

Willem Plug, Noordwijk